Over ons

Even voorstellen: wij zijn Amy en Annabel. Twee ruimtelijk ontwerpers, gevestigd in Utrecht. Wij ontwerpen tools, vaak in spelvorm, waarbij gelijkwaardige en eerlijke communicatie centraal staat. Met onze creatieve blik zoeken we verbanden tussen verschillende werkvelden. We denken graag mee over maatschappelijke onderwerpen.

Amy de Boer: Als sociale ontwerper altijd op zoek naar de verbinding tussen mensen.

Ik ben een sociale ontwerper en laat mij graag inspireren door mensen. Met veel enthousiasme en een groot inlevingsvermogen, luister ik naar de verhalen die mensen te vertellen hebben. Hierin ga ik op zoek naar kleine overeenkomsten tussen verschillende doelgroepen, waaruit ik vervolgens een vertaalslag naar een ruimtelijk object maak. Hierdoor kan ik mensen dichter bij elkaar brengen en dat is wat ik het liefste doe. Wanneer de gebruiker plezier beleeft aan mijn ontwerp, is mijn doel behaald. Kleur en illustraties maken mijn projecten compleet en kenmerkend.

Annabel Konings: Als ruimtelijk ontwerper op zoek naar verbinding tussen de mens en haar (soms verloren) omgeving.

Verbinding staat voor mij altijd centraal. Als ontwerper ben ik hier steeds naar op zoek. Ik onderzoek graag onze relatie met de natuur en leg linken naar maatschappelijk actuele onderwerpen zoals communicatie en duurzaamheid. In mijn projecten wil ik aansluiting vinden tussen de mens en haar (soms verloren) omgeving. Mijn projecten krijgen vorm door de combinatie van theorie, onderzoek en de persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen en plekken. Deze verhalen inspireren mij. Door experimenterend onderzoek te doen vind ik oplossingen en trek ik conclusies. In mijn werk en dagelijks leven hou ik van diversiteit. Daarom kan de vorm van een project en het medium dat ik gebruik vaak verschillen. Mijn ontwerpwijze past zich aan, aan het onderwerp en doel dat gecommuniceerd wordt. De diversiteit van het vormgeven is wat mij motiveert en fascineert. Daarom ben ik nog lang niet klaar met het ontdekken, leren en verbeelden van alles wat mij interesseert.